Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.ipea.gov.br/handle/11058/15604
Title: Public food procurement benchmarking: using a best practice approach to assess public food procurement from smallholder farmers
Other Titles: Análise comparativa de compras institucionais de alimentos: o uso de uma abordagem de melhores práticas para avaliar compras institucionais de alimentos de agricultores familiares
Authors: Miranda, Ana
Klug, Israel
Abstract: Public Food Procurement (PFP) is used by governments all over the world as a strategy to advance social, economic and environmental goals. In the global South, it is often used to strengthen rural livelihoods and promote food security and nutrition outcomes. Given the growing importance of PFP programmes, it is crucial to develop evaluation tools to support better implementation and performance. This One Pager presents PFP Benchmarking, an evaluation methodology which assesses programmes against a set of international best practices.
As compras institucionais de alimentos (CIA) são utilizadas por governos de todo o mundo como estratégia para promover metas sociais, econômicas e ambientais. No Sul Global, são amplamente usadas para fortalecer os meios rurais de subsistência e promover resultados relacionados à segurança alimentar e nutricional. Em razão da crescente relevância dos programas de CIA, é fundamental desenvolver ferramentas de avaliação para dar apoio à sua melhor implementação e performance. Este One Pager apresenta a análise comparativa de CIA (PFP Benchmarking), uma metodologia que avalia programas de acordo com um conjunto de melhores práticas internacionais.
metadata.dc.rights.holder: International Policy Centre for Inclusive Growth
United Nations Development Programme
metadata.dc.rights.license: O texto e dados desta publicação podem ser reproduzidos desde que as fontes sejam citadas. Reproduções com fins comerciais são proibidas.
metadata.dc.type: One Pager
Appears in Collections:Publicações do IPC-IG



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.