Publicação: New Global Poverty Counts
Carregando...
Paginação
Primeira página
Última página
Data
Data de publicação
Data da Série
Data do evento
Data
Data de defesa
Data
Edição
Idioma
eng
Cobertura espacial
Cobertura temporal
País
Brasil
organization.page.location.country
Tipo de evento
Tipo
Grau Acadêmico
Fonte original
ISBN
ISSN
DOI
dARK
item.page.project.ID
item.page.project.productID
Detentor dos direitos autorais
International Policy Centre for Inclusive Growth
United Nations Development Programme
United Nations Development Programme
Acesso à informação
Acesso Aberto
Termos de uso
O texto e dados desta publicação podem ser reproduzidos desde que as fontes sejam citadas. Reproduções com fins comerciais são proibidas.
Titulo alternativo
item.page.organization.alternative
Variações no nome completo
Autor(a)
Orientador(a)
Editor(a)
Organizador(a)
Coordenador(a)
item.page.organization.manager
Outras autorias
Palestrante/Mediador(a)/Debatedor(a)
Coodenador do Projeto
Resumo
The main objective of this study is to compute an international poverty threshold based on the food requirement to ensure an adequate calorie intake for the world’s poorest. The study proposes a new methodology based on consumer theory to provide a caloric based international poverty threshold. Using this methodology, the international poverty line is estimated to be equal to $1.22 in 1993 PPP exchange rates. According to this new yardstick, almost 1.37 billion people were poor around the world in 2001. The study also provides global estimates of hunger, according to which 13.28 percent of the world population – equivalent to 687 million people – suffered from hunger in 2001.
